{$lblSkipToContent|ucfirst}
cloud sun cloud clouds
scooter city house

Het leertraject van de HR-business partner

Als strategisch HR-business partner werkt u actief mee aan het HR-beleid. U fungeert als adviesverlener voor het lijn-management wat betreft HR onderwerpen. Samen met de HR-manager neemt u veranderingstrajecten op om de organisatie, de teams en de medewerkers te begeleiden in de nieuwe situatie en toekomstige uitdagingen. U bent het aanspreekpunt voor managers en medewerkers. U leidt een of meerdere HR-projecten die vorm geven aan de strategie van het HR-beleid. Ontdek hier het leertraject van de strategische HR-business partner.

traffic indicator
men
cloud sun cloud clouds
path with trees buildings

Recent gestart en nog geen bagage?

Dan is het van groot belang dat u de business noden goed begrijpt en deze ook vertaalt naar concrete HR-acties. Dit vraagt niet alleen om advies- en coachingvaardigheden, maar ook om inzicht in strategisch management en rapportering. Zaken in beweging zetten vanuit een rol als change facilitator en met impact communiceren naar de business, zijn essentieel wilt u een verschil maken als strategische HR-business partner.

city house
street with traffic indicator
hr-business-partner-scootright Created with Sketch.
cloud sun cloud clouds
appartments

Tank regelmatig bij om uw kennis op peil te houden

Als HR-business partner speelt u zowel een operationele, tactische als strategische rol. Uw basiskennis op sociaaljuridisch vlak schaaft u dan ook het best regelmatig bij om te allen tijde sociaaljuridische kwesties te kunnen behandelen. Een maandelijks moment waarbij u andere HR-professionals ontmoet en een korte, praktijkgerichte update krijgt, maakt dat u goed geïnformeerd blijft.

cafe
hr-business-partner-scootright Created with Sketch.
street with lantarn and bushes
cloud sun cloud clouds
play garden bus stop

Vervolg uw pad en word expert

U hebt zich ingewerkt in uw nieuwe functie en kent de business ondertussen op uw duimpje. Tijd om concrete projecten in het kader van de HR-strategie vast te pakken. Want het bedrijf kijkt uw richting uit als het gaat om HR-trajecten. Verzuim en re-integratie, GDPR in de praktijk, de juiste mensen op de juiste plaats, HR-analytics, comp & ben, … keuze genoeg. Welke focus wilt u leggen?

street with lantarn and trees
hr-business-partner-scootright Created with Sketch.
icecream car street
icecream car
cloud sun cloud clouds
boot boot

Klaar voor een volgende stap?

De rol van HR-business partner kent nog maar weinig geheimen voor u en het begint te kriebelen. Misschien wilt u wel het team van HR-officers aansturen? Of ambieert u de functie van HR-manager? Alles is mogelijk.

boot
street with lantarn
hr-business-partner-scootright Created with Sketch.